Carti a caror grafica am realizat-o....


Volumul " Cum imi place - Un confabulatorium " - cuprinde pagini de o acida ironie la adresa moravurilor societatii occidentale contemporane, scrise intr-un stil alert, concis, apeland adesea si la elemente tipice fabulelor ori basmelor. Dr. Helmuth A. Niederle s-a nascut in 1949 la Viena. A urmat studii de etnografie , sociologie si istoria artelor. A facut calatorii de studii in Indonezia, Filipine , Africa de Sud. E colaborator la numeroase reviste de specialitate. Traducator si autor de volume de proza . Printre alte functii dr. Helmuth Niederle este vicepresedintele PEN- Clubului austriac , membru in conducerea Societatii Austriece pentru Literatura si reprezentantul comitatului international " Writers in Prison" din Austria.
Traducere de Radu Tuculescu.

Pentru un gust aparte

Uneori apar pe piata produse care, la prima vedere, par de nevandut. Dar, deja dupa o a doua privire, se schimba optica si trebuie sa recunosti, cu mica invidie: bogat puteai deveni daca ti-ar fi venit tie o asemenea idee si daca ai fi avut, evident, si suma necesara pornirii unei astfel de afaceri. Cine nu se gandeste la chiloteii purtati doar cateva ore de prea tinerele fete pe care barbati in varsta sunt dispusi a-i cumpara in scopul (cum altfel?) mirosirii lor? Cine credea, pana deunazi, ca dincolo de aceasta placere n-ar exista nimic altceva s-a inselat amarnic. Un intreprinzator cu initiativa se hotari sa puna mana, in exclusivitate, pe lenjeria celor condamnati la moarte. Sudoarea ultimelor ore de viata, picurii fierbinti de urina, scapati in timpul panicii, totul putea fi pastrat pentru fetisisti.
Impachetate sub vid, bucatile de lenjerie ale pacatosilor vor fi scump vandute in magazine speciale. Pe fiecare ambalaj se va scrie numele delincventului, locul si data executiei. Un certificat al autoritatilor va consemna autenticitatea produsului. Cumparatorul poate fi astfel sigur ca a cumparat secretiile ultimelor clipe din viata unui condamnat la moarte. Cine poseda acasa o ustensila cu care poate sa lipeasca la loc pachetul sub vid va avea ocazii mai multe pentru placerile nasului. Acest memento mori al tehnicii secolului poate dovedii scopuri nobile, in consens cu dezvoltarea intrajutorarii: acele state unde exista pedeapsa cu moartea dar care nu au un comert exterior dezvoltat pot prezenta interes economic pentru populatiile bogate ale tarilor unde morala nu permite asemenea pedepse inumane. O mana intinsa unor astfel de tari cu obiceiuri barbare de catre cele unite intr-o comunitate laudabila nu poate produce decat pagube minime , nesemnificative.

"Alba ca zapada si lupul cel rau in literaturizata padure din poveste"

"Chiar daca mi-as da trupul sa fie ars" by Alexandru Jurcan. Editie bilingva romana/franceza. Anul aparitiei 2004.
De acelasi autor : Printre iubirile altora, 1997 ; O decapitare nocturna, 2000 ; Rana albastra , 2001 ; Revelion cu sicriu , 2002 ; Un caine legat la poarta raiului , 2003 ; Chiar daca mi-as da trupul sa fie ars , 2004 ; Sa iesi din viata mea cu o lumanare in buzunar , 2005 ; Cocosul si cocoasa, 2006 ; Stapanul si Silberta, 2007 ; 119, 2007 ; Plua peste crimeleorasului, 2008 ; Fuga Insulelor, 2009 ; Cei ramasi pe pamant, 2010 ; La capatul Mortii, 2011.

"Tonomat de vise". Volum de poezie.
Contributia mea in paginile acestei carti, s-a concretizat prin grafica si poezie...

MACULARE

P
e umbra intinata a amurgului
Pluteau infricosate
povestile uriasilor,
urland si ele in ritmul
vremii-
Durerea,
Nebunia,
umile spre cer.

Pe umbra intinata a amurgului
Paseau alene
Nebunii,
Indureratii,
Cautand strigatul...

Pe umbra intinata a amurgului
planam
EU.

"La usa cuvantului" by Rodica Potoceanu. Anul aparitiei 2001.

"Rana Albastra/Blessure Bleue by Alexandru Jurcan. Anul aparitiei 2001.

Un comentariu:

endre spunea...

Munca,dar mai ales arta.Felicitarile mele!